MEDI NATURAL

 

EL pROCÉS DE LA DIGESTIÓ  5è A

Us deixem penjat el text que vam elaborar entre tots per explicar el procés de la digestió.L’aliment entra per la boca, les glàndules salivals secreten saliva que es barreja amb l’aliment gràcies a la llengua l’aliment triturat es converteix en el bol alimentari. La llengua l’empeny cap a la faringe.

De la faringe passa a l’esòfag, i arriba a l’estómac. Els sucs gàstrics desfan encara més el bol alimentari gràcies al moviment de l’estómac, i es converteix en el quim, una mena de papilla.

El quim passa a l’intestí prim i el fetge segrega bilis, i el pàncrees segrega sucs pancreàtics. El quim es transforma en quil, que és com una llet pastosa. El quil passa per l’intestí prim, on es produeix l’absorció intestinal, que és el pas dels nutrients cap a la sang a través dels capil·lars. El que queda va a l’intestí gros, que acaba d’absorbir l’aigua i els nutrients que queden, i el que sobra es converteix en les substàncies de rebuig que el nostre cos no necessita, i s’explusa a l’exterior per l’anus.

L’APARELL DIGESTIU

  

Us deixem penjats diferents enllaços on podeu veure el funcionament de l’aparell digestiu.

Us poden servir per entendre-ho i estudiar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada