EDUCACIÓ FÍSICA

GUANYADORS DEL TOUR DE FRANÇA 2020 3r TRIMESTRE


Aquests són els campions que han aconseguit superar tots els reptes i totes les activitats proposades d’aquest 3r trimestre de confinament. Gràcies a tots vosaltres per participar i fer d’aquesta experiència un record inoblidable. Heu demostrat valentia, perseverança, esforç i dedicació cap a l’assignatura i per això, us mereixeu aquest reconeixement!
Espero que mantingueu aquest esperit de superació al llarg del proper curs. 

A tots els alumnes (i famílies) de 5è agrair-vos l’esforç d’aquests darrers mesos. Heu estat capaços d’adaptar-vos a una situació difícil i nova per tots, demostrant que no hi ha res impossible si hi posem totes les nostres ganes i il·lusió. Per això, desitjar-vos que gaudiu de l’estiu, tot esperant que al setembre, puguem reprendre les classes amb “normalitat”

BON ESTIU A TOTS/ES!

Setmana 12

Última setmana d’Educació Física!

Aquesta setmana us he preparat un munt d’enllaços de jocs esportius perquè els aneu provant durant la setmana i durant tot l’estiu. També podeu repassar tots els exercicis que us he proposat aquestes 12 setmanes, ja que a 3 propostes per setmana, us surten unes 36 activitats diferents! De ben segur que no les heu fet totes encara.

Aquesta setmana no farà falta que m’envieu un mail per corroborar que heu estat fent les diferents propostes, només us heu de preocupar de divertir-vos!
Tingueu paciència alhora d’entrar al joc, ja que alguns tarden a carregar.


1- Crea la teva alineació FANTASY: Com seria el teu equip si poguessis escollir jugadors de diferents equips?

TOUR DE FRANÇA

Aquesta setmana arribeu al final del Tour... Només us queda l’última etapa per aconseguir la victòria! 🚴🏼‍♀️🚴🏼🚴🏽‍♂️🏆

PYRINÉES
TOURMALET
MARCELLA
PARÍS CHAMPS-ÉLYSÉES: aquest cop us tocarà superar un repte de moda, segur que el coneixeu. Necessitareu un company/a que estigui en forma! 💪🏼Recordeu que si heu superat totes les etapes del Tour, heu d’enviar una foto vostre amb el mallot groc que us acredita com a guanyadors/res del Tour de França del confinament, i per tan sou uns alumnes exemplars d’Educació Física!

Durant la següent setmana s’anunciaran els guanyadors al Bloc en l’apartat d’Educació Física

Setmana 11

Bon dia a tots/es!
Aquesta setmana ens traslladem a una sala de jocs del centre comercial. De ben segur que coneixeu les màquines d’Steps i les d’Air Hockey. Les propostes d’aquesta setmana són ben divertides per acabar el curs amb un somriure!

1-COMECOCOS ACROSPORT: per fer aquesta activitat haureu d’imprimir el full i crear el vostre comecocos seguint les instruccions que us mana. També en podeu crear un vosaltres inventant les figures a fer. Necessitareu la participació dels vostres pares, mares, germans, cosins, etc. Ja que les figures són de 3 persones Si no veieu bé les instruccions, us deixo aquest enllaç on explica com fer-ho.

2-AIR HOCKEY: Tots coneixeu aquest joc de “taula”, que consisteix en picar un disc i fer gol a la porteria contrària. En aquest vídeo us mostra com crear la vostra pista d’Air Hockey a casa. Només necessiteu un tap de cigrons, cinta adhesiva i uns brics de llet!
Ens serveix per treballar la coordinació ull - mà, reflexes i la velocitat.


3- Le Tour de France : Vols aconseguir el mallot groc? El mallot groc otorga el premi del 3r Trimestre del confinament per haver realitzat les 4 etapes i ser un alumne exemplar d’Educació Física. En què consisteixen aquestes etapes? Són reptes que hauràs de superar cada setmana després d’haver realitzat totes les propostes.

PYRENÉES: 
TOURMALET: 
MARCELLA: STEPMANIA: Aquest joc es va popularitzar a la dècada dels 2000 en les sales recreatives, es tracta de seguir les direccions que et marca la pantalla amb els peus, amb la finalitat de crear una coreografia de la música que tu vulguis. Hi ha 3 nivells de dificultat, i un 4rt per crear els passos que més t’agradin.

PARÍS - CHAMPS ELISÉ:Recordeu que si voleu participar al Tour de França heu d’aconseguir fer totes les activitats de la setmana + l’etapa setmanal (MARCELLA) perquè us pugui validar l’etapa. Ànims i a per totes!


Setmana10

Hola a tots i totes!
Aquesta setmana ens toca treballar diferents reptes motrius. La primera activitat treballem l’equilibri i en la segona el Core Abdominal

1- Reptes equilibri2- Repte Core abdominal3- Le Tour de France : Vols aconseguir el mallot groc? El mallot groc otorga el premi del 3r Trimestre del confinament per haver realitzat les 4 etapes i ser un alumne exemplar d’Educació Física. En què consisteixen aquestes etapes? Són reptes que hauràs de superar cada setmana després d’haver realitzat totes les propostes.

PYRENÉES: 
TOURMALET: 4km corrents o 8km en bicicleta 😱
MARCELLA:
PARÍS - CHAMPS ELISÉ:


Recordeu que si voleu participar al Tour de França heu d’aconseguir fer totes les activitats de la setmana + l’etapa setmanal (TOURMALET) perquè us pugui validar l’etapa. Ànims i a per totes!


Setmana 9
Benvinguts a la recta final d’aquest curs! Ja només ens falta un mes per acabar i ens toca fer l’esprint final. Aquesta setmana us proposo unes activitats força variades.1- Busca informació sobre aquests esportistes NO tan coneguts però que han arribat al cim del seu esport. La majoria són atletes femenines: Carolina Martín, Lídia Valentina, Marcús Cooper i Eva Calvo2- JUMANGYM: aquest joc de taula/tauleta que et farà moure per guanyar i poder sortir de la selva! Pots jugar amb la teva família.
3- Le Tour de France: Vols aconseguir el mallot groc? El mallot groc otorga el premi del 3r Trimestre del confinament per haver realitzat les 4 etapes i ser un alumne exemplar d’Educació Física. En què consisteixen aquestes etapes? Són reptes que hauràs de superar cada setmana després d’haver realitzat totes les propostes. Ex: Aquesta setmana toca 1- esportista poc conegut i JUMANGYM (si has fet les dues feines pots fer l’etapa de la setmana PYRENÉES)
PYRENÉES: Fer el pi durant 30’’

TOUMALET:

MARCELLA:

PARÍS - CHAMPS ÉLYSÉES:Si vols participar al Tour de França ja saps què et toca, fer totes les propostes d’ara fins a final de curs i et podràs fer la foto amb un jersei groc que acredita que has completat totes les etapes.
Aquests alumnes rebran una bonificació especial 😉

Setmana 8 

Aquesta setmana es preveu plujosa, tot i així jo us proposo activitats noves, tant per l’aire lliure com per fer dins de casa.

1- Joc del 3 en ratlla: com el que fèiem al cole, cal dibuixar un quadrat amb 9 caselles. També necessitarem 3 objectes d’una manera, i 3 d’una altra. (Recordeu que al col·legi utilitzàvem pitralls). Quan ja tenim tot el material preparat, l’hem de guardar en una habitació diferent al taulell de joc. Llavors comença un participant a col·locar els objectes per aconseguir 3 en ratlla. S’ha d’anar el màxim ràpid possible!


2- Crea la teva TÀBATA o reprodueix la que ha fet el nostre company Raúl.
Què és una tàbata? Es tracta d’una cançó que adapta el seu ritme a un temps de treball establert, (Normalment 20’’) i també un temps de descans (10’’)
Pots utilitzar diferents exercicis dels que tu conèixes: Tir a cistella, xut a porteria, passar per un zig zag, Sentadetes, tombarelles, Abdominals, etc.
Aquí us deixo la del vostre company. Podeu fer la mateixa utilitzant la seva cançó en l’enllaç següent: https://youtu.be/FL2tEqThumE
Aquí us deixo algunes tàbates extretes de Youtube (només cançó) perquè pogueu crear la vostra pròpia tàbata!

3- Tennis a casa: es tracta de crear la teva pròpia pista de tennis, utilitzant una corda, un fil, un cable... i un parell de pales. Poden ser raquetes, pales de pàdel, de platja o si no en teniu també podeu utilitzar un parell de llibres de tapa dura i una pilota de paper ben premsada.
- Podeu jugar a que no caigui

- Podeu jugar amb puntuació
Setmana 7

A) Jocs sensorials 

1. Troba les diferències

Es juga en parelles i l'objectiu és trobar les diferències. Imaginarem que estan jugant l’Anton i la Laura.

L’Anton pren una posició en estàtua.
La Laura observa molt bé l'estàtua.
La Laura es dóna la volta.
L’Anton ha de modificar alguna posició del seu cos.
L’Anton ha d'avisar a Laura que es pot donar la volta.
La Laura ha d'endevinar quina modificació s'ha dut a terme.
Nota 1: Es pot restringir els moviments de l'estàtua tant en número com en segment corporal. Exemple: tres diferències com a màxim i només es poden moure braços i mans. 

Nota 2: Es pot jugar en grup. 2-3-4 persones es posen en estàtua i una observa, després ha de trobar les diferències.

2. Atents amb l’oïda

S'associa un senyal sonor a una acció motora. Quantes? Tantes com es puguin. Guanyarà la persona que sigui capaç d'associar més sons als senyals acústics.

Es comença explicant l'associació. 
Per exemple: La Laura diu si dono una palmada, t'has d'asseure a terra.
La Laura afegeix més associacions: si es diu “hola caragol de mar”, has de fer un salt.
I una tercera associació: si faig una trepitjada a terra, t'has de quedar en equilibri amb un sol peu.
L’Anton es tapa els ulls.
La Laura comença a fer els seus sons i l’Anton comença ha realitzar les accions. 
Si Anton no comet cap error, cal afegir més associacions.
La Laura afegeix: quan digui “*ki” t'has de tombar boca amunt.
I comença a fer els sons. 
Es pot augmentar la velocitat.
Quan Anton falli, Es canvia el torn. I és l’Anton qui diu quin so associa a quina acció. 
Comença amb 3 i després va afegint sons.
Si la Laura comet algun error… canvi.
Guanyarà el joc qui després de 20-30 min. hagi aconseguit associar més sons a més accions sense cometre errors.

3. Vigila o cauràs!

L'objectiu del joc és passar d'un punt A a un altre B sense tocar cap obstacle amb els ulls tapats.

Com es juga? Fàcil.

Col·loca en un passadís de la casa diferents obstacles: ampolla, coixí, un got de plàstic, alguna joguina… (quants més obstacles més difícil).

La Laura munta el seu circuit, amb 3 obstacles, en el passadís de la casa.
L’Anton observa on estan els obstacles i quan els tingui memoritzats,la Laura li enbena els ulls.
Quan els tingui embenats, l’Anton ha d'anar d'un lloc a un altre sense tocar res.
Si toca algun obstacle, és el torn de la Laura.
L’Anton col·loca els seus 3 obstacles en el circuit en l'ordre que consideri.
La Laura passa amb els ulls embenats i arriba al final del circuit, llavors és el moment que l’ Anton col·loqui un nou material. En lloc de 3, en col·locarà 4.
D'aquesta manera cada vegada que se superi, es va fent més complex el poder arribar a l'altre punt. Guanyarà (o no), el que aconsegueixi passar amb major nombre d'obstacles.

B) Jocs del Món

Aquesta proposta consisteix en buscar algun joc tradicional d’un altre país. Aquí a Catalunya tenim forces jocs tradicionals. En sabeu algun? Segur que sí! Per exemple: jugar a bales (caniques), Bitlles, saltar a corda, la ferradura, la xarranca, etc.


Tots els Països tenen jocs típics de la seva zona, tria un país, el que més t’agradi o que tinguis curiositat per conèixer. Busca a quins jocs es juguen i descriu-los en un petit Word. Pots adjuntar alguna foto si ho desitges. Si no voleu tenir problemes amb el format el millor és que guardeu el document en format PDF. 

C) RACE to 100

És un joc competitiu on Necessitareu un dau i el taulell que us deixo més avall. Molt senzill, es tracta d’anar avançant en el taulell a mesura que et surt el número has d’anar fent l’exercici que et toca. Guanya el primer que arribi a 100. Podeu jugar en família amb tants participants com vulgueu!


SETMANA 6

Aquesta setmana us proposo fer una rúbrica de l’exercici que esteu fent a casa aquests dies. No patiu, jo us he fet una plantilla perquè no us calgui fer-la a vosaltres!   La podeu imprimir i fer una foto, o omplir-la a ordinador els més manetes. És molt fàcil, només has d’omplir l’activitat que fas i els teus pares l’hauran de corroborar fent un

Nom:
Curs:
Setmana: del 27 a l’1 de maig
ACTIVIAT 
Vegades que l’he fet
Pare/Mare
HÀBIT SALUDABLE
Vegades que l’he fet
Pare/Mare

 • A més em podeu fer un petit text de dos paràgrafs explicant els valors de l’esport en qualsevol d’aquetes quatre pel·lícules: 
  1. Invictus
  2. Campeones
  3. Coach Carter
  4. Titanes, hicieron historia
 • També podeu jugar al pedra, paper, tisores en moviment, és una altra versió de la que féiem a la classe però igualment divertida! Aquí us deixo la Llegenda. Si la voleu canviar i fer la vostra pròpia, endavant!
 • Per acabar us recordo que el dia 28 D’ABRIL havíem de fer les classes d’EF al carrer, però aquest any no podrà ser. Per això ha passat a ser el Dia de l’Educació Física a Casa #DEFC2020.
Què hem de fer per participar-hi?
Graba una petita història a les xarxes socials Facebook o Instagram fent alguns dels exercicis que he proposat aquestes setmanes, o algun altre que acostumes a fer, el que més t’agradi. Comparteix-lo amb nosaltres utilitzant les etiquetes següents:

#claretvalls
#DEFC2020
#DEFCasa

En parlem de tot plegat  a la videoconferència setmanal de cada classe. Recordeu que no cal fer totes les activitats. Només una. El meu correu electrònic és: smarch@claret-valls.org

SETMANA 5

Videoconferència + recull d’activitats proposades anteriorment

SETMANA 4
Hola de nou!
Espero que hagueu passat una bona Pasqua i que no hagueu menjat gaire mona... 😁. Aquesta setmana us proposo les següents activitats:

1- Crea el teu propi escalfament: aquesta activitat l’haureu d’enviar per correu electrònic a l’adreça smarch@claret-valls.org per tal que us la pugui corregir. IMPORTANT enviar en PDF!

     


Es tracta de seguir l’exemple que us proposo a partir d’aquests superherois, però amb la vostra imatge i el vostre escalfament personalitzat. Podeu utilitzar els exercicis que ja coneixeu de l’assignatura o fer una recerca per Internet. Es valorarà l’originalitat! M’agradaria que fóssiu vosaltres els que sortiu a les fotografíes per comprovar que gaudiu de bona salut!


2- La Gimcana d’EF: es tracta d’un taulell interactiu creat per el professor d’EF Iván Ollé a través de l’aplicatiu Genially. Us recomano obrir l’enllaç a una tauleta i jugar-hi des d’allí. Ja hi han les fitxes interactives i el dau. Només cal pausar el vídeo del dau perquè et toqui el número. Molt original i divertit!


3- Us deixo una rutina d’exercicis propioceptius: els podeu fer tots seguits, o dues repeticions per exercici. No us ocuparà gaire temps i us ajudarà a mantenir-vos en forma!


SETMANA 3


Us en recordeu dels circuits?
Aquesta setmana us proposo que en creeu un dins a casa vostra. Podeu utilitzar brics de llet, ampolles i rotlles de paper a mode de cons. Cadires per passar per sota, coixins per fer de tanques, tot un ventall de materials, només us fa falta una mica d’IMAGINACIÓ!!

1- Planifica en un paper quin recorregut faràs: dibuixa el material i la seva col·locació. Recorda que l’hauràs d’adaptar a l’espai de casa teva!
2- Practica’l, fes-lo practicar als teus germans/es, pares o fins hi tot avis! Si més no, els pots dir que et grabin o et conomètrin.

En segon lloc us proposo un joc. Necessitaràs mínim un contrincant. Anima a algú de la família, és ben divertit!


També us comparteixo uns vídeos recordant les activitats que fèiem al pavelló per donar-vos idees
SETMANA 2


Avui us deixo un article de la Dra. en nutrició, farmacèutica i dietista-nutricionista Laura Arranz


“Ara és moment de cuidar-se”, afirma Arranz, en un període d’estada a casa on inevitablement “es fa menys activitat física” i en el qual “és molt important regular la ingesta calòrica”. Tant és així, que l’especialista llença una bateria de propostes no només per assegurar l’alimentació adequada dels jugadors en etapa de creixement, sinó també per fer-los partícips de l’elaboració dels plats, com a activitat lúdica i educativa. Repassem-les tot seguit:

1. Mantenir horaris fixes de tots els àpats del dia, ajustant l’esmorzar després d’aixecar-se; un reforç a mig matí si els nens han matinat; el dinar entre les 13.00 hores i les 14.00 hores; el berenar no més enllà de les 17.00 hores; i el sopar entre les 20.30 hores i les 21.00 hores.

2. Evitar que piquin entre hores o que mengin de forma descontrolada a causa de l’avorriment o en moments de veure la televisió, per evitar la ingesta excessiva de calories.

3. Incloure en la dieta tots els grups d’aliments, sense oblidar la fruita, les verdures, els llegums, els fruits secs o les llavors. Cal deixar només per dies puntuals les llaminadures, la brioixeria, les galetes de xocolata o els snacks salats, i no compensar les estones d’avorriment o neguit amb aliments poc saludables. Tingueu-ho en compte: com més sucre, més hiperactivitat!

4. Varietat en els esmorzars. Més enllà de la llet amb galetes, introduir creps o pancakes combinats amb fruita; torrades amb alvocat i pernil; coca de iogurt casolana; begudes vegetals; o formatge fresc.

5. Procurar hidrats de carboni en el dinar, i proteïna i vegetals a sopar. Què vol dir això? Que si al migdia els nens mengen pasta o arròs, al vespre millor carn blanca o peix amb verduretes o ou. Hi ha moltes maneres de cuinar les verdures, per exemple, saltejades amb encenalls de pernil o amb ou dur ratllat a sobre.

6. Apostar per berenar saludables i creatius! Broquetes de fruites banyades amb mel o crema d’ametlles; iogurt amb maduixes i llavors de xia; mató amb mel i nous; crep de plàtan i crema de cacahuet, etc.

7. En sopars especials, a més de pizza, hi ha altres opcions: humus amb dips de pastanaga; guacamole; o amanides amb tomàquets cherry.

8. Hidratació amb aigua, descartant begudes ensucrades o refrescs, encara que siguin light, ja que treuen la gana pels àpats principals. L’aigua es pot aromatitzar amb menta, llimona, anissos, gingebre, etc.

9. I sobretot, fem que participin activament en l’elaboració d’algun dels àpats, ara que tenen temps! Per exemple, en els berenars. És una activitat que els distraurà i ajudarà per tal que mengin més conscientment!

També us proposo repassar els salts de corda. Aquí us deixo un enllaç per practicar els ja treballats i alguna novetat!


Aquesta fitxa d’exercicis la podeu fer en qualsevol moment del dia. Consta de dos circuits que els podeu fer seguits o un al matí i l’altre a la tarda.Aprofiteu (sempre que sigui possible:) sortir a passejar (mascota), caminar, córrer, saltar, trepar, fer equilibris, anar amb bicicleta, etc. Recordeu que us podeu gravar en vídeo i etiquetar al col·legi en qualsevol xarxa social perquè us poguem veure! SETMANA 1


Perquè aquests dies no se us facin tan pesats, us proposo uns quants “challenge”, coreografia o habilitat coordinativa amb material domèstic. Us faré arribar el feedback a través de correu electrònic, per valorar si ho esteu fent bé. Ànims a tots i totes!!

1- Water bottle challenge: espero que quan torneu sigueu igual de professionals! ;)2- Paper higiènic: ho pots fer? Riqui Puig SI!3- Maniquin Challenge: podràs estar-te quiet?Aprofiteu (sempre que sigui possible:) sortir a passejar (mascota), caminar, còrrer, saltar, trepar, fer equilibris, anar amb bicicleta, etc.

També us podeu gravar en vídeo i etiquetar al col·legi en qualsevol xarxa social perquè us poguem veure!

Recordeu que és una activitat lliure, per qui vulgui fer-ho i no una obligació. Properament us enviaré més exercicis per poder fer a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada